Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΟΛΑ ... ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ

Όλη η θεωρία για τα τρίγωνα μέσα από παραδείγματα, εικόνες και εφαρμογές, καθώς επίσης και δραστηριότητες για πρακτική εξάσκηση.
Κάνε ΚΛΙΚ στην εικόνα
Κάνε κλικ σε κάθε ενότητα και ασχολήσου με τη σειρά με τις εφαρμογές και τις ασκήσει. 

 Ασκήσεις στα τρίγωνα online.. 
Κάνε κλικ ΕΔΩ...

Διαδραστική επανάληψη στα τρίγωνα 

Επανάληψη στα είδη τριγώνων μέσα από την επόμενη εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει θεωρία και δραστηριότητες. Η περιήγηση γίνεται χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα βελάκια και κυρίως αυτά που βρίσκονται στο κεντρικό μενού στο κάτω μέρος της οθόνης (Πάτησε το  |   για να μεταβείς στην επόμενη σελίδα).
(κλικ στην εικόνα για να μεταβείς στην εφαρμογή)

Διαδραστική επανάληψη στις γωνίες

Διαδραστική εξάσκηση στις γωνίες από την επόμενη εφαρμογή, ώστε να κάνεις εξάσκηση στα είδη γωνιών. Ακολούθησε τις οδηγίες και περιηγήσου στις σελίδες με τα κάτω βελάκια. Πάτησε το  |   για να μεταβείς στην επόμενη σελίδα.
Προσοχή! Στην τάξη δεν έχουμε μιλήσει για τις μη κυρτές, οπότε μπορείς είτε να τις μάθεις από εδώ είτε απλά να ...τις προσπεράσεις!
(κλικ στην εικόνα για να μεταβείς στην εφαρμογή)


Εικονικό μοιρογνωμόνιο...

Θες να μάθεις να μετράς γωνίες αλλά ξέχασες να αγοράσεις μοιρογνωμόνιο; Είχες μοιρογνωμόνιο αλλά του αρέσουν οι βόλτες και δεν ξέρεις πού έχει πάει; Είσαι τόσο πολύ οργανωμένος που έχεις βάλει σε τάξη όλα σου τα υλικά στο δωμάτιό σου και δεν θέλεις να χαλάσεις την "αρμονία" παίρνοντας το μοιρογνωμόνιο από τη θέση του;

(κλικ στην εικόνα για να μεταβείς στην εφαρμογή)

Kung Fu master στη γωνία...

Γίνε Kung Fu μαχητής και πάρε μαύρη ζώνη στις ...γωνίες!
Υπολόγισε σωστά τη θέση του αντιπάλου σου, μέτρησε τη γωνία του σε σχέση με εσένα και δώσε πρώτος το καίριο χτύπημα!

Οδηγίες (το παιχνίδι είναι στα αγγλικά):
  • Πάτησε "Ready to play" για να ξεκινήσεις.
  • Επίλεξε το επίπεδο δυσκολίας (καλό είναι να επιλέξεις το 1, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις έπειτα και με τα επόμενα).
  • Υπολόγισε πόσες μοίρες είναι η γωνία που στέκεται ο αντίπαλος, πληκτρολόγησε τον αριθμό στο γκρι πλαίσιο κάτω δεξιά και πάτησε "GO".
  • Πρόσεχε: Η μέτρηση γίνεται πάντα προς τα δεξιά. Τα πλαίσια στον κύκλο θα σε βοηθήσουν καθώς είναι 10o το καθένα. Έχε επίσης στο νου σου ότι στο παιχνίδι έχεις μόνο 3 ζωές!
(κλικ στην εικόνα για να μεταβείς στο παιχνίδι)

Εδώ ο καλός μανάβης...

Φρούτα δροσερά, λαχταριστά και φρέσκα στο καλάθι σου. Για να τα μαζέψεις όμως πρέπει να τα πετύχεις με τα βέλη σου.

Μετά το κλικ περίμενε μερικά δευτερόλεπτα για να μπεις στο παιχνίδι. Γύρνα το βέλος δεξιά, όπως το ρολόι (turn clockwise) ή αριστερά, αντίστροφα από το ρολόι (turn anti-clockwise), τόσες μοίρες (degrees) όσες χρειάζεται για να πετύχεις τα φρούτα.

Και βέβαια, μετά από τόσα φρούτα, ευκαιρία θα είναι να φτιάξεις (με τη βοήθεια ενός μεγάλου) και μια αληθινή φανταστική φρουτοσαλάτα! Μιαμ, μιαμ...

(κλικ στην εικόνα για να μεταβείς στο παιχνίδι)

Τα κάναμε μούσκεμα...

Περιμένοντας να έρθει το καλοκαίρι, μπορείς να εξασκηθείς στο μπουγέλωμα ώστε να είσαι έτοιμος όταν έρθει η ώρα!

Κάνε τους όλους μούσκεμα στο επόμενο παιχνίδι. Απλά, επίλεξε τη σωστή γωνία με την οποία θα περιστραφεί το μπουγελοκανονάκι.

Οδηγίες (το παιχνίδι είναι στα αγγλικά):
  • Κατ' αρχήν, πρέπει να περάσεις το πρώτο επίπεδο: Βρες πόσες μοίρες θα πρέπει να περιστραφεί το μπουγελοκανονάκι ώστε να βρέξει το σκύλο. Πιάσε τον αριθμό με το ποντίκι σου και σύρε τον στο κανονάκι στο αντίστοιχο πλαίσιο.
  • Αν βρήκες τον τρόπο, περνάς στο κυρίως παιχνίδι πατώντας "ΟΚ".
  • Επίλεξε τις μοίρες που επιθυμείς και κάνε υπόθεση για το πρόσωπο ή το αντικείμενο που θα γίνει μούσκεμα. Σύρε τις μοίρες στο κανονάκι και δες αν επαληθεύτηκε η υπόθεσή σου.
(κλικ στην εικόνα για να μεταβείς στο παιχνίδι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου