Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΜ ΣΟΓΙΕΡ

      
Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 το σχολείο μας παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Τομ Σόγιερ,  στην «Αίθουσα Τέχνης» στην πόλη της Κοζάνης.
Η υπόθεση του έργου:   Ο Τομ Σόγιερ είναι ένας μικρός έφηβος, μαθητής στο σχολείο, που με ελεύθερο πνεύμα μεγαλώνει, προσπαθώντας να καταλάβει τον κόσμο γύρω του. Ζει με τη θεία του, η οποία τον φροντίζει, αλλά και προσπαθεί να περιορίσει τις περιπλανήσεις του. Αχώριστος με τον Χακ Φιν, μπλέκεται σε περιπέτειες και αναζητήσεις. Παράλληλα, ο Τομ αγαπάει τη συμμαθήτρια του, Μπέκυ. Σαν έφηβος προσπαθεί να βρει την κατάλληλη ευκαιρία να εκφράσει το ενδιαφέρον του. Πανέξυπνος και εφευρετικός αναλαμβάνει δημιουργικές πρωτοβουλίες, συχνά χρησιμοποιώντας το ψέμα ως βοήθημα.  Η ιστορία του αλλάζει ρότα, όταν με τον Χακ Φιν εμπλέκονται σε μια αληθινή περιπέτεια, που επηρεάζει τη ζωή της μικρής πόλης. Η περιπέτεια αυτή θα σφυρηλατήσει τον χαρακτήρα των παιδιών, τα οποία αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με εντιμότητα και θάρρος.



ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: 
Οι περιπέτειες του Τομ Σόγερ
(Tom Sawyer)

Γύρω από το βιβλίο:
  Ο Τομ Σόγιερ είναι ίσως το πιο αγαπημένο βιβλίο των Αμερικανών, ένα τεράστιο μπεστ-σέλερ, πρώτο στα δωρεάν κατεβάσματα βιβλία στο διαδίκτυο (downloaded). Ως ήρωας ο Τομ Σόγιερ εμφανίζεται σε άλλα τρία βιβλία του Μαρκ Τουέιν: Οι περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν, ο Τομ Σόγερ στο εξωτερικό και ο Τομ Σόγερ Ντετέκτιβ.
Έχουν γυριστεί πέντε ταινίες που βασίζονται πάνω στο βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου