Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ - ΝΥΜΦΑΙΟ




  Την Δευτέρα 16 Μαΐου το σχολείο μας πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στο Νυμφαίο της Φλώρινας.
Ξεκινήσαμε το πρωί με πολύ κέφι σχεδόν όλα τα παιδιά του σχολείου και πολλοί γονείς. Ο καιρός δεν μας έκανε το χατίρι γιατί είχε ψιλόβροχο.
Φτάσαμε στο Νυμφαίο στην κορυφή του βουνού. Το χωριό ήταν όμορφο με πετρόχτιστα σπίτια. 
 
Σταματήσαμε στην είσοδο του χωριού και περπατήσαμε μέσα από τα δρομάκια του, για να φτάσουμε στο Κέντρο Ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα.  Εκεί στην αρχή μας μίλησαν για το μύθο της αρκούδας και για τον αστερισμό της Μικρής και της Μεγάλης Άρκτου. Στη συνέχεια μας ενημέρωσαν για τη ζωή της αρκούδας. Μέσα από όμορφες γωνιές που είχαν δημιουργήσει είδαμε πώς γεννιέται, πώς μεγαλώνει, πώς ζευγαρώνει, τι τρώει και ποιοι είναι οι εχθροί της. Μετά την ενημέρωση όλοι σχεδόν πήραμε από ένα αναμνηστικό. 
 



  Στη συνέχεια πήγαμε στο χώρο όπου φυλάγουν της αρκούδες. Η διαδρομή ήταν υπέροχη, γιατί περνούσαμε μέσα από το δάσος. Το δάσος είναι αυτήν την εποχή πολύ όμορφο. Μέσα στο δάσος υπήρχε ένα καταφύγιο και ο υπεύθυνος ξεναγός μας οδήγησε σε ένα χώρο που ζουν οι αρκούδες. Ο χώρος ήταν προστατευμένος και μέσα είδαμε τρεις αρκούδες από τις 13 που υπάρχουν.



Όλοι μας χαρήκαμε και ενθουσιαστήκαμε που είδαμε από κοντά τις αρκούδες, αλλά λυπηθήκαμε πουήταν φυλακισμένες.
Έπειτα από λίγη ώρα επιστρέψαμε στο Νυμφαίο, όπου φάγαμε και ξεκουραστήκαμε. Η εκδρομή μας άρεσε πάρα πολύ, γιατί μάθαμε πολλά πράγματα για τις αρκούδες και τις είδαμε από κοντά. Κουρασμένοι όλοι μας, αλλά ικανοποιημένοι, επιστρέψαμε στο χωριό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου